Welcome, Guest. Please Login or Register
LUGoNS

HomeHelpSearchLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
Print
Mali rečnik (Read 4284 times)
meka
root
GentooMod

Tanjug: Linux u institucije
dolazi sa pingvinima

Vojvodina / Novi Sad / Salajka
Re: Mali rečnik
Reply #30 - 03.07.2007 at 15:17:57

Bez uvrede, ali padez je katastrofalan. Ono sto sam ja obicno koristio je mali trik zvani "ubaci nasu rec ispred sa padezom, a original ostavi kakav je". Recimo, nije OpenOffice.org-a, nego paketa OpenOffice.org. To resava nebrojene probleme.

module == modul (odomacilo se)
data source == izvor podataka (eventualno)
wizard ... hm ... mislim da ovo mozes ostaviti, jer nema ni jedan adekvatan prevod a da ja znam
Back to top

FreeB(eer)S(ex)D(rugs) are the real daemons!!!
meka 250666343  
IP Logged

davidov.ivan
Ex Member

Reply #31 - 03.07.2007 at 16:55:22

roger that
Back to top

IP Logged

akapulko
Ex Member

Reply #32 - 03.07.2007 at 20:45:03

MOZDA PREAMBICIOZNA IDEJA :
1. da se masa dogovori ovde i odradi prevod svih opcija OpenOffice (ili najvaznijih)
2. da na kraju postoji usaglasen, konacan prevod sa kojim  se svi slazu
3. da se sacini *.odt dokument o tome
4. da se postavi HTML stranica sa prevodom (nesto tipa nested list zbog podopcija) ako je pozeljno
5. ako treba imenovati tim ovde najiskusnijih ili stagod koji se BAS razumeju u ovu oblast
                   -> neka podela rada
6. mozda bi prevodjenje islo brze a manje se vremena trosilo na diskusiju na forumu - bespotrebno rasipanje energije/vremena -> raditi nesto drugo
7. manje bi napora kasnije trebalo pri kontroli tekstova i usaglasavanju jer bi se podrazumevalo da su svi prevodili po istim standardima
8. FUNNY - Ako bi neko jednog dana hteo da napravi OpenOffice Writer ili nesto slicno sa opcijama - interface na srpskom (ne znam kome to treba) imao bi vec pola posla obavljeno
9. mozda bi se rad uzivo na ovome pokazao efikasnijim i manje vremenski zahtevnim
JUST A THOUGHT...
Back to top

IP Logged

meka
root
GentooMod

Tanjug: Linux u institucije
dolazi sa pingvinima

Vojvodina / Novi Sad / Salajka
Reply #33 - 04.07.2007 at 06:23:07

Odlična lista, samo ne može odmah. Postoji 2 razloga. Prvi, leto je pa je svima lepše da gledaju obline na plaži. Drugo, ispitni su rokovi. Iskreno, mislim da bi to bilo lepo zaokruživanje posla, ali videćemo kad možemo da stignemo.
Back to top

FreeB(eer)S(ex)D(rugs) are the real daemons!!!
meka 250666343  
IP Logged

ns-c0de
N00b
*

I !Love GNU/Linux!

Novi Sad
Reply #34 - 22.12.2007 at 20:57:42

urke wrote on 26.04.2006 at 19:40:34:
Calc:
Spreadsheet = Radna sveska
Sheet = radni list

spreadsheat 
=
sheet = čaršav

(ozbiljan sam, tako se kaže Cheesy I engleski i srpski naziv vodi poreklo od toga da se veliki list hartije prostirao preko stola, kao stolnjak)

e, a razni takvi čaršafi se saviju i stave u workbook = svesku (mislim da se ne kaže radna)
Back to top

Chuck Norris can't use Linux. Whenever kernel sees  him, he starts to panic!
IP Logged

Pages: 1 2 3 
Print